Si voleu practicar el vostre anglès, no dubteu en encetar aquest caramel. Es tracta de la història d’un xiquet etíop que arriba a Gran Bretanya, amb el seu pare, fugint de la violència de la guerra al seu país.

La història, narrada per aquest adolescent, atrapa des de la primera pàgina. El vocabulari no és gens complicat. La lectura resulta fluïda i permet endinsar-te en la història sense haver de parar compte en la forma, en si està ben escrita o no. Això només ho aconsegueixen els bons escriptors.

El que més em va sorprendre del llibre va ser la visió de les coses d’aquest noi etíop. Del xocant que li resulten els comportaments, les actituds i els costums dels europeus. De tant en tant deixa caure obvietats com a temples que ens deixen totalment en evidència als del “primer món” davant dels altres.

El llibre té “momentazos” increïbles. Haig de confessar que no vaig poder reprimir les llàgrimes en un parell d’ocasions. En definitiva,  si us decidiu pel llibre del Zephaniah, tindreu assegurades bones estones, molt millors que les que passeu davant del vostre Facebook.

Damià Gil