Partint de la idea dels professors de la UdG, el Dr. Joan Miró i el Dr. Gabriel  Jove de crear un Club de Lectura a la UdG, el 26 de marc, a les 19h., a la Biblioteca del Barri Vell, va tenir lloc la primera trobada del nou Club de Lectura de la UdG, UdGLlegeix, un club de lectura una mica diferent, en el sentit que no es proposa només una obra de ficció com a lectura si no obres a partir de les quals puguin interrelaciona-ser els lectors de diferents procedències i formacions, dins de l’àmbit universitari.

La primera lectura proposada va ser La Nació en la història, d’Anthony D. Smith. El debat el va encetar en professor d’Història, Dr. Xavier Torres, partint de la pregunta: Les nacions són tan antigues (o modernes) com semblen?, i els assitents van secundar el debat, que va ser molt interessant i enriquidor.

La segona lectura va tenir lloc a la mateixa hora del dijous 4 de juny a la Sala Estalella de la Biblioteca del Campus de Montilivi i en aquesta ocasió es parlava sobre el món de la Química al voltant del llibre d’Alejandro Navarro Yáñez El Secreto de Prometeo y otras historias sobre la tabla periódica de los elementos. Va presentar el llibre el professor de Química, Dr. Josep Duran, un dels principals divulgadors de la ciència a la UdG. La sessió es va veure amenitzada per curiosos i fantàstics experiments químics amb els que ens va sorprendre el Dr. Duran.

Per al curs 2015/2016 hi ha previstes  cinc trobades més, amb llibres molt interessants i esperem amb la preència de moltes persones amb ganes d’aprendre i gaudir de la lectura.

Feliç estiu!